Als we bekeken hebben waar je vandaan komt, bewust hebben waar je nu precies staat, is het de tijd om te gaan bewegen naar jouw droombaan.

Belangrijke kernvragen om te bewegen naar je droombaan zijn de volgende; Waar ben ik in mijn leven en loopbaan in essentie op uit? Waar ben ik in mijn volgende loopbaanstap concreet op uit? Hoe dien ik mijzelf te ontwikkelen om dat te bereiken?

De 6e t/m de 10e sleutel zijn verbonden met de weg naar je droombaan. Allereerst dien je ergens ruimte te maken. In ieder geval om je onbestendige gevoel te onderzoeken en te kijken wat dit kan verbeteren. Welke richting wil je op?

De 7e t/m de 10e sleutel zijn sleutels van een dieper niveau. In mijn praktijk heb ik ervaren dat deze sleutels erg belangrijk om je bewust van te zijn in een loopbaanverandering. De 7e sleutel geeft aan dat we allemaal verbonden zijn. Praktisch betekent dit dat je je netwerk kan opzoeken om richting je droombaan te bewegen. Dit is een belangrijke stap in je actieplan wat we gezamenlijk gaan opstellen. Daarnaast kom je aan je droombaan door na te denken wat nu precies je plek is? Wil je manager worden of blijven? Wil je meer de inhoud of techniek in? Of juist in de begeleiding? Of helemaal uit de ICT-sector? Wat is de plek die echt bij je past?

Als je weg wilt uit je huidige functie kan het interessant zijn om met je manager een exit-gesprek aan te vragen. En daarin feedback te vragen over je kwaliteiten en verbeterpunten. Als er geen belangen meer zijn voor management kan dit wel eens hele interessante feedback voor je betekenen. Ben je bereid dit te ontvangen? Durf je dit aan? In mijn loopbaancoaching gun ik je dit omdat het veel informatie kan bevatten die nuttig is om naar je droombaan op weg te gaan.

Als je in je huidige werk jezelf voorbij loopt en veel te veel op je schouders neemt, dan kan je droombaan je nog wel eens helemaal uitputten. Dan doe je namelijk wat je echt wil, en ga je vol gas erin! Maar houdt rekening met de balans van geven en nemen. Stroming komt tot stand in de balans, niet in de uiterste.

In het loopbaancoaching traject zullen we dieper ingaan op deze vragen en opmerkingen om je droombaan binnen je gezichtsveld, en nog belangrijker, binnen je bereik te brengen. Dit is ook een onderdeel van je actieplan, waarbij ik je stap voor stap kan begeleiden.

Voor meer informatie, klik hier.