Moederdag en de familiegave

moederdagOp Moederdag werd ik geraakt door een gesprek met mijn vader en moeder. Van mijn moeder wist ik dat haar moeder channelde. Op zo’n manier dat mijn moeder hier bang van is geworden. Mijn moeder is getuigen geweest van opmerkingen van mijn oma als: ‘O jee, hier gaat straks een groot ongeluk gebeuren’. En een paar uur later gebeurde er een groot ongeluk. Mijn oma zag het doodskistje van mijn enige tante steeds groter worden en meldde dat tegen mijn moeder op een manier wat haar weerstand opwekte: ‘Hermien, zo heette mijn tante, wordt geen volwassen vrouw, daarvoor zal ze overlijden’. Mijn enige tante is op haar 18e overleden. Mijn moeder heeft hiermee haar eigen channel-vaardigheden op slot gezet, en begrijpelijk.
Ik durf het channelen steeds vaker toe te laten, maar ben nog niet waar ik wil zijn hierin. Soms is het inderdaad best wel eng en confronterend. Maar ik wil zo graag anderen hiermee ondersteunen, en met ‘toeval’ zijn mij instrumenten aangereikt om dit vorm en kracht bij te zetten: opstellingen, hypnose, NLP, Massage, Talent Dynamics en mijn reis naar binnen via verslavingen naar verbindingen.
Op Moederdag werd ik juist verwonderd door verhalen van mijn vader. Zijn oma had ook bijzondere gaven. Mijn vader was getuigen in de oorlog van momenten dat deze zich voordoen. Er waren in de oorlog geen communicatiemogelijkheden. Maar toch gaf zijn oma weer dat ze communiceerde met familie op onverklaarbare wijze: ze zei dan…ik ben verwachtend…die en die komt morgen naar de boerderij in de Beemster.
En warempel, de volgende dag stond de persoon op de boerderij. En dit na zeker meer dan een dag fietsen. Andere vervoersmiddelen waren er niet in de oorlog voor onze familie en bekenden.
Wow dit raakte me behoorlijk. Aan beide kanten van mijn familie onverklaarbare fenomenen die ik in mijn werk als krachtbronnen toepas om zoveel mogelijk mensen hierin aan te mogen raken.
Trots en respectvol naar mijn ouders en hoe ze hiermee op hun manier zijn omgegaan ging ik met mijn vrouw naar haar ouders om daar ook Moederdag te vieren.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.