Ik ben heldervoelend, zo dan.

Ik kom uit de kast! Ik ben heldervoelend en helderhorend. Oh en wees daar ajb niet bang voor of maak het belachelijk. Ik denk overigens dat meer mensen en vooral lichaam werkers/opstellers/systeem werkers dit gewaar zijn, en vele andere in beroepen waar ik minder van weet. En heel veel mensen in andere beroepen het onbewust zijn. Ik was eerst ICT-er, post-doctoraal geschoold, en vond mensen erg verwarrend. Ik ging me dus in informatiesystemen verdiepen. Sinds ik naar mijn gevoel luister, door opstellingen op leren vertrouwen, hou ik juist van mensen en omarm de verwarring.

Als je een gewoon gesprek met mij hebt dan gebeurt er niks hoor. Het heeft nodig dat ik me volledig concentreer, het niet-weten uithoud, focus op het systeem, niet op een oplossing of verklaring uit ben en vanuit mijn lege midden ervaar en werk. En dat jij of jullie je intentie ook op een ander niveau met mij delen.

Heldervoelendheid laat zich soms zien door hooggevoeligheid. En laat nu net deze week daar in de Volkskrant een artikel over staan…het leeft dus blijkbaar.  Ik heb gelukkig weinig last van de nadelen van hooggevoeligheid. Ben jij het? En hoe ga je hiermee om?

Zakelijk verbinden met gevoel en hart is zo nodig. Zeker in de week van de werkstress. Hoe veel klanten heb ik niet waarbij de vroegere context de hier en nu werkstress logisch maken en het inzicht maakt dat ze te veel stress leren herkennen.

Ik doe naast mijn coachingswerk, familie-, organisatie- en loopbaanopstellingen en heb het laatste jaar gemerkt dat ik dan een element kan inbrengen waar we het helemaal niet over hebben gehad, wat ik voel dat nodig is, en dat de hele opstelling in beweging brengt naar inzicht. Ik ben dit jaar begonnen met een massageopleiding om mijzelf te verdiepen, en via het lichaam krijg ik dezelfde signalen, waar zit het gevoel, waar blokkades en spanning en zonder verdere communicatie kan ik zo een cliënt inzicht geven. Dus dat.

Ik zet het in bij coaching, teamcoaching en systemisch werk. En vanaf na de zomer van 2018 dus ook bij holistisch masseren.

Wie heeft dit ook en komt ervoor uit in zakelijke context? Mij geeft het extra kracht om een groep aan te voelen, te faciliteren, een proces te begeleiden en te coachen. Hoe noem je het dan, intuïtie?

Benieuwd naar opbouwende reacties en mogelijkheden van versterking, groei en hoe dit in zakelijke context veel meer ingezet kan worden. Dit om mensen te ondersteunen in zingeving, resultaatgerichtheid, herkenning, inzicht, interactieprocessen, leiderschap, samenwerking en persoonlijke- en teamgroei.

1 Comments

 1. Beantwoorden

  Lieve Martijn,

  Er voor uit komen is een, er mee leven is twee. Uit de kast komen is toch iets van jeeh ik ben homo. En is nu juisr dat uit de juisr komen niet iets war afschuwelijk afscheidt? Ik huilde toen mijn dochter van 15 ooit vertekde dat zij van een meisje hield. Waarom? Omdat het niet zou moeten. Liefde is. Punt, Alles is. Alles is Liefde.

  Ik leer van mijn dochter die nu haar vrouw liefheeft op haar manier zonder daar verder woorden asn vuil te naken. Ik zei tegen haar toen zij 15 was. Al je. vertekdedat je liever spruitjes eet dan boerdnkool, zou je daarvoor uit de kast komen?

  Ik vernietigde de kast en ben in mijn zakelijk werk wie ik in essentie ben. Liefde. Be good, Martijn.

  Ronald

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.