Het werkwiel met 10 spaken voor persoonlijk leiderschap

We hebben allemaal dromen. Sommige komen uit, sommige laten op zich wachten.Met deze spaken van het werkwiel voor verandering in jouw persoonlijk leiderschap, kun je je droomtoekomst, qua werk, heel dicht benaderen. In mijn eigen loopbaanreis en verschillende coaching sessies heb ik dit met klanten ook ervaren:

 

  1. Het begint met het erkennen wat je huidige situatie echt is. Niet wegvluchten, vechten of bevriezen in fantasieverhalen. Echt de thermometer in je situatie zetten helpt om je onbestendige gevoel te duiden.
  2. Dit onbestendige gevoel de ruimte geven, maakt dat het je informatie kan geven over je situatie. Je tentakels van wat je werkelijk wilt gaan meer aan.
  3. Als je je gevoel meer de ruimte hebt gegeven kun je beweging creëren. Dit wel stapje voor stapje. Niet meteen al je schepen achter je verbranden.
  4. Richt je met je gevoel en in de beweging op jouw potentieel. Op waar jij goed in bent. Daar zit energie in om te groeien.
  5. Als jij je richt op je potentieel, dan creëer je een plek voor jezelf. Je wordt dan gezien in waar je goed in bent. Iedereen heeft recht op een eigen unieke plek. Jij ook!
  6. Met het innemen van je plek dien je wel rekening te houden met je omgeving. Je bent verbonden met iedereen en succes ontstaat door samenwerking. Kies de juiste verbondenheid die jouw plek met jouw potentieel laten groeien.
  7. In die verbondenheid is altijd een balans van geven en nemen. Je mag je eigen plek afkaderen, met respect voor de ander. Als jij ergens in dienst bent krijg je salaris en andere zaken voor jouw tijd, jouw kennis en kwaliteiten. Die balans is belangrijk om lange termijn bezieling te houden in je werk.
  8. In je werk met een goede balans  van geven en nemen kun je niet falen. Falen bestaat niet. De perceptie van jouw fout, is vaak een informatieachterstand in een andere context of een systeemfout, die aan jouw verbonden wordt. Je kunt alleen leren.
  9. Naast balans is het ook van belang werk te doen gefocust op jouw bedoeling, en de bedoeling van de organisatie. Waarom bestaat jouw organisatie? Wat brengt jouw organisatie voor jouw bedoeling? Focus je op de bedoeling.
  10. wanneer je werk met eigenaarschap volbrengt verbonden met jouw bedoeling en met een juiste balans van geven en nemen zal je persoonlijk leiderschap groeien. Iemand die het werk naar zich toe trekt, en hier eigenaarschap over neemt gaat voorop in de rij.

Wil je hier meer van weten en met mij aan het werk om je droombaan te verwezenlijken? Met deze 10 spaken van het werkwiel en mijn bijzondere loopbaancoaching methode gaan we op weg naar jouw persoonlijk leiderschap. Waar jij gelukkig van wordt, wat jou zinvolheid geeft en daarbij voldoende inkomen. Vul het contactformulier in, en we gaan in gesprek.