10 sleutels voor persoonlijke groei

We hebben allemaal dromen. Sommige komen uit, sommige laten op zich wachten. Met deze sleutels voor persoonlijke groei, kun je je droomtoekomst, qua werk, heel dicht benaderen. In mijn eigen loopbaanreis en verschillende coaching sessies heb ik dit met klanten ook ervaren. Ik ben er een boek over aan het schrijven. Onderstaande 10 sleutels zijn de sleutels waarom het in eerste instantie ging bij mij en mijn klanten:

  1. Het begint met het erkennen wat je huidige situatie echt is. Niet wegvluchten, vechten of bevriezen in fantasieverhalen. Echt de thermometer in je situatie zetten helpt om je onbestendige gevoel te duiden.
  2. Ten tweede te delen dat je helemaal niet kunt falen in je huidige baan, je kunt er feedback uit krijgen wat je te doen staat.
  3. Vanuit een onbestendig gevoel is gewenst om je te focussen op jouw bedoeling. Wat wil jij uit het leven halen?
  4. Richt je hierbij op je potentieel. Datgene wat een verborgen kracht in je is. Hegeen wat je vaak maar aan weinigen laat zien.
  5. Hoe moeilijk dit soms ook is, gevoel/intuïtie is verbonden met je idealen. Je bent iets gaan doen of studeren omdat je iets wilde bereiken. Wat was datgene?  Kun je dit voor jezelf terughalen en hier een plekje voor maken in het hier en nu?
  6. Creëer ruimte om vanuit je huidige situatie op weg te gaan richting jouw bedoeling. Datgene wat jij wilt bereiken.
  7. Iedereen is met iedereen verbonden. Wees je bewust dat op het moment dat jij je intentie, tijd en aandacht focust op wat jij te doen hebt, dat anderen hier dan bij betrokken worden. Wie uit je netwerk kan je helpen? Welke plotselinge ontmoetingen heb je doordat je bezig bent met jouw bedoeling?
  8. Iedereen heeft recht op een plek. Jouw plek hoeft niet perse te zijn wat je nu doet. Samen kunnen we onderzoeken op een vernieuwende manier wat jou plek nu precies is.
  9. Leiders gaan voorop in de rij. Zelf heb ik nogal eens autoriteit issues gehad. Totdat ik begreep dat in organisaties leiders voor gaan. Je kunt genoeg ageren tegen je manager, maar uiteindelijk gaat hij of zij voor. Soms staat een leider juist open voor jouw loopbaanvragen. Dit vergt moed. Daaraan kunnen we samen werken. Moed is nodig om te bereiken wat je echt wil. En iedereen bezit een voldoende dosis moed.
  10. Er is een balans van geven en nemen. Als je te hard werkt, dan wordt je ziek. Voor alles is een balans. Houd jij je aan je eigen balans?

Wil je hier meer van weten en met mij aan het werk om je droombaan te verwezenlijken? Met deze 10 sleutels en mijn bijzondere loopbaancoaching methode gaan we op weg naar jouw droombaan. Waar jij gelukkig van wordt, wat jou zinvolheid geeft en daarbij voldoende inkomen. Vul het contactformulier in, en we gaan in gesprek.