Succesvol persoonlijk leiderschap door je verandering naar binnen

In mijn boek zijn de sleutels besproken die je vanuit het onderbewuste helpen om persoonlijk systemisch leiderschap te nemen. De sleutels hebben hierbij relatie met je houding en gedrag. In het boek Logica van Geluk, van Mo Gawdat[1] staan een aantal mooie toevoegingen op de sleutels in relatie tot houding en gedrag, die ik hierbij graag deel ter inspiratie[2].

  1. Verander je verwachtingspatroon. Aanvullend aan de eerste sleutel om echt te erkennen hoe je situatie is, helpt het om je verwachtingspatroon naar de toekomst bij te stellen. Zie de realiteit onder ogen zoals deze is. Mo zegt hierover dat moet erkennen dat je jezelf negatief laat beïnvloeden: “Je kunt je dag volledig negatief laten beïnvloeden door allerlei elementen en gebeurtenissen. Maar frustratie en boosheid die hierbij vrijkomen helpt niet om de gebeurtenis te veranderen. Wel kun je je perspectief veranderen op de omstandigheden en daarmee je humeur”. Verwachtte je een positieve dag waarbij je je met iedereen in een harmonisch samenzijn zou verbinden? Dan is de kans groot dat je teleurgesteld bent. Maar zie je de dag als een gegeven om te ervaren zonder er verwachtingen bij te hebben, dan ben je waarschijnlijk in staat een andere draai aan je dag te geven. Je verwachting bepaalt dus de mate van je geluk en energieopbouw.
  2. Stop met het regenereren van lijden. Er is een groot verschil tussen het ervaren van pijn en nodeloos lijden. Mo: “Pijn ervaar je op het moment zelf wanneer er iets ergs gebeurt. Heel belangrijk is het om daar ruimte voor te maken en deze emoties te voelen.” Dit is aanvullend aan de sleutel om gevoel de ruimte te geven.

Besluit voor jezelf na het ruimte geven aan je emotie om niet in herhaald lijden van de eerdere pijn te vervallen.  Je zou de rest van je leven anders kunnen denken dat je de enige bent in deze situatie en je met de situatie vereenzelvigen alsof jij dat volledig bent. Je onderzoek in dit boek en mogelijke verandering van perspectief kan de weg naar nieuwe energieopbouw vormgeven.

  1. Bewaak innerlijke vrede. De ernst van de strijd betekent niets voor hen die in vrede zijn[3]. Je zult veel gevechten in je leven tegenkomen. Veel daarvan zullen de kracht hebben om je op de knieën te krijgen. Maar als je vrede hebt met het leven en alles wat het je biedt, zal geen enkele slag je kunnen schudden of breken. Door dit te verinnerlijken zijn allerlei hindernissen die we allemaal tegenkomen in het leven ineens een uitdaging, en kunnen ze onderdeel worden van het dagelijks leven. Ieder van ons bezit het vermogen om gelukkig én optimistisch te zijn over de toekomst. Innerlijke vrede is essentieel om dit te bereiken.
  1. Geluk is de afwezigheid van ongeluk. (Wendbaar) Succes is niet een belangrijke voorwaarde voor geluk, maar andersom draagt geluk wel bij aan succes.

Ongelukkig zijn komt omdat jouw werkelijkheid niet overeenkomt met jouw wensen en verwachtingen. Als we niet denken gaan we naar onze standaardinstelling; geluk. Leven in het hier en nu is ons geluk. Wat je geeft krijg je, vanuit dit gevoel, in overvloed terug.

[1] https://www.bol.com/nl/p/de-logica-van-geluk/9200000076246276/

[2] 80 https://www.liefvoorjeleif.nl/de-logica-van-geluk/

[3] http://mariochristou.com/gravity-battle-means-nothing-peace/      

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.