Middenmanagement transitie, hoe?

Middenmanagement staat zeker in de administratieve sector voor interessante uitdagingen. Organisaties transformeren van functioneel naar proces- en productgerichtheid. Moderne professionals wensen minder sturing, en meer relationeel management. En management gaat steeds vaker over verbindingen dan om de personen in de huidige complexe wereld. Net zoals wij niet zo slim zijn door het aantal neuronen, maar vooral de verbindingen tussen de neuronen, worden organisaties wendbaarder, Agile en flexibeler, door de relaties en verbindingen te managen in plaats van de personen. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op de eisen van de omgeving.

Ik zie in mijn loopbaancoaching praktijk steeds vaker middenmanagers die op de een of andere manier deze transitie spannend vinden. Vanuit bezieling kan ik ze ondersteunen om dit een plekje te geven. Maar de weg van functioneel/persoonlijk aansturen naar relationeel/in de verbinding coachen en dienend leiderschap is geen weg zonder hobbels.

Wie weet een goed boek, of proces wat deze mensen in de bovenstroom hierbij kan ondersteunen? Wat ze helpt om stapje voor stapje de transitie te doen?

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.